Türkiye Viyana'da - Hayal - Gerçek - HAN A.Ş.

16 Haziran 2008 Gönderen:Adsız Yorumlayın


Tarihi bir Maç:

Müthiş bir son 20 yirmi dakika! Hamit Altıntop , Arda Turan ve Nihat Kahveci'nin müthiş oyunu ile ardına kadar açılan Viyana kapıları!

Arda'nın ayağı kaldırdı Milli Takım Şahlandı. Hamit'in orta sahaya çekilmesi, Tuncay'ın forvet arkasına geçmesi,... ve alınan tüm riskli ama bir o kadar doğru kararlar ile müthiş bir sonuç aldık.

Sanırım Avrupa Şampiyonasın'da bir ilk oldu ve Skor 2-0'dan 3-2'ye döndü.

Arda Turan ve Ümitlendiren gol:

Nihat Kahveci ve Dünyanın en iyi kalecilerinden biri olan Cech'in yaptıgı inanılmaz hata ile Çeklerin çöküşü!

Hamit Altıntop'un asisti ile Nihatın muhteşem gölü ve İşte mutluluk anı:


Kadromuzun son düdükle şekli şemali:



Cuma günü (20.06.08) B grubunun lideri Hırvatistan ile karşılaşacak Milli Takımımız.Ek not: Volkan ve Aurelio cezalı! Bol şans! Bundan sonrasını kimse kestiremez biz bile bilemiyoruz ki! Rakiplerde ilk yarılarda oynadığımız berbat futbola mı? Yoksa İsviçre ile oynadğımız ikinci yarıya mı? Yoksa,
Çekler ile oynadığımız maçın son 20 dakikasını mı baz alacaklar sanırım biraz kafaları karışmıştır!


Uefa maçın adamını: Nihat Kahveci olarak açıkladı.

Nihat Maçın ardından : "Herkesi yenebiliriz"

Milli Takımımızın iki golünü atan Nihat Kahveci maçtan sonra yaptığı açıklamada, "Doğruyu söylemek gerekirse 2-0'a kadar çok kötü top oynadık. Tarihimizde galibiyetimiz olmayan bir Çek takımına karşı kazandık. Allah'a şükürler olsun ki istediğim yere gitti top ve o golle çeyrek finale yükseldik. Kötü oynamamıza rağmen toparlandık ve Arda'nın golüyle umutlandık. Türk Milli Takımı herkesi yenebilir. Biz bunu bugün bir kez daha kanıtladık. Rakibimiz artık Hırvatistan. Kimseden çekinmiyoruz, korkmuyoruz. Biz herkesi yenebiliriz. Son olarak herkes bugünün keyfini çıkarsın yeter" diye konuştu.

Milli Takımımızın attığı üç golde de asist yapan isim olan Hamit Altıntop, maçın ardından işi baştan sıkı tutmamız konusuna dikkat çekti.

Hamit sözlerini şöyle sürdürdü: " Maçı çevirmeyi biliyoruz ama ilk dakikadan itibaren işi sıkı tutarsak maçları daha rahat alabiliriz. Almanya-Hırvatistan maçını izledim, Hırvatlar deneyimli bir takım ve uzun yıllardır beraber oynuyorlar ama önemil olan bizim nasıl oynayacağımız. İyi oynamaz ve konsantre olmazsak zorlanırız. Önemli olan Allah'ın verdiği yeteneği kullanmamız, yeteneklerimizi sahada gösterirsek kazanırız ama hocamızın söylediklerini yapmazsak kazanamayız. 2005'te İsviçre maçında şanssızdık, geri gelemedik ve turu atlayamadık, bu nedenle her zaman geri döneyemeyebilirsiniz, işi baştan sıkı tutmalıyız."

Çek Cumhuriyeti maçının kahramanlarından Arda Turan 3-2'lik zaferin ardından yaptığı ilk açıklamada; "Çok mutluyuz söylenecek hiçbir şey yok. Bizim için çeyrek final gerçekten başarıdır. Bugün babalar günü, babama armağan ediyorum golü. Milliyetçilik duyguları üst düzey olan biriyim. Çok duygulanıyorum. Artık bu saatten sonra canımızı dişimize takıcaz. İyi futbol oynayarak iz bırakacağız. İnşallah Viyana'yı kuşatırız. Türk insanı bize inansın. Biz bütün Türk insanı için mücadele ediyoruz. Bizim tek amacımız Türk toplumu. Başka bir beklentimiz yok. Bunu bilsinler yeter. Çok inanmıştık. İnanmışlığın sonu. Tek düşüncem takım oyuncusu olmak. Milli Takıma ne kadar katkı sağlayabilirsem benim için bu önemli. Bu gece şükretme zamanı." ifadelerini kullandı.


0 yorum »

Yorumunu Bırak!