, ,

Perde : Korku Filmleri

08 Ağustos 2008 Gönderen:Sade Yorumlayın

Bazıları film izlerken, oyuncuların karizmasından, güzelliğinden, cesaretinden, zekiliğinden, gibi özelliklerinden etkilenerek onlar gibi olmak isteyebilirler.

Ve hatta ‘Film izlemediğimde; filmin hikâyesin de geçen herhangi bir karakterle bütünleşebildiğim ve özellikle kendi hayatımda bin bir sebepten dolayı yapamadıklarımı o karakterde görüp bir hayranlıkla ondaki beni hissedebildiğimi, hissettikçe yaşayabildiğim sürece daha konsantre olarak filmi izlemekten daha büyük bir haz alırım. Bu konsantrasyonum ile, karakterdeki beni bana yaşattıkça içimdeki ‘O’ ‘yu besleyebildiğim, benliğimdeki yansımalarını görebildiğim, insanlaştırabildiğim ve benliğimde ya da ruhumda ‘O’nu diriltebildiğim de daha bir mutlu, içten, olarak filmi izlemeyi tercih ederim’ şeklinde yorum da yapabilirler.

Esasında hepimiz bu kadar hastalıklı bir yaklaşımda bulunmasak ta, izleyip beğendiğimiz filmlerdeki ana ya da yan karakterlerle az çok bir bağlantı kurabildiğimiz için o filmi beğeniyor olamaz mıyız? Yada filmde geçen bir sahnenin, olayın,… bizim içinde bulunduğumuz ve yaşadığımız olaylarla bir bağlantısı olduğunda, filmi kendimiz için biraz daha fazlaca özelleştirmiyor muyuz? Her türlü filmde insan ve insani olaylar olduğunu düşünürsek ve sabit olarak iyi yönetilmiş, iyi oyunculuk sergilenmiş, … kabullenirsek hangi filmden etkilenmez ki insan?

Hiçbir zaman unutulmayacak sahneler vardır. Sevgi dolu, gıpta edilen bir aşk sahnesi, ilk öpücük, etkileyici, ürkütücü, tedirgin edici, korku dolu bir sahne,... gibi özellikleridir onları unutulmaz anlar yapan.

Alfred Hitchcock'un korku klasiği Psycho (1960) filmindeki duş sahnesini kim unutabilir ki? Kocaman bir bıçağın gölgesinin duş perdesine düşmesi. Her şeyden habersiz bir kadın. Açılan perde ve korkunç bir çığlık.

O anı yaşamak isteyen sinemaseverlere özel bir haberim var;

İşte beklediğiniz an geldi. O anı yaşamak için en gerekli olan perde! Ve, istediğiniz anda sizin hareketiniz ile başlamayacak filmdeki orijinal sesler ta ki son sahnesindeki korkunç kadın çığlığına kadar her şey….

Satın almak isteyenler; buradaki adresten temin edebilirler.

Fiyat : $19.98


Burda...

0 yorum »

Yorumunu Bırak!