,

Sorun Rakipler Değil ki!

08 Ekim 2008 Gönderen:Sade Yorumlayın

Bugün okuduğum bu habere ve yazan arkadaşların gerçeği değilde gerçeğe teğetleri yazmasına tepki vermek amacı ile cevaben yazdığım bir futbol yazısıdır.

Zorlu bir grup olduğu fikrine asla katılamam. Sevilla, Milan, Stuttgart, Ajax, Deportivo, Valencia, gibi kalbur üstü takımlardan ziyade Benfica, Anorthosis zede Olympiakos, sıradan bir alman takımı olan Herta Berlin ve Avrupa da adı bile çok az bilinen Ukrayna liginden Metalist ile eşleşmek Galatasaray için büyük şanstır.

NŞA'da kesinlikle bu gruptan elini kolunu sallaya sallaya çıkarn diyebileceğimiz bir Galatasaray takımı maalesef bu tarz haberlere konu edilecek kadar acizmiş gibi böyle bir habere konu edilmesini de tamamen yanlı bir bakışı olarak gördüğümü ve adeta güneşi balçıkla sıvamaya çalıştıklarını söylemeden geçemeyeceğim.

Ne Lucescu ne Eric Gerets böylesine zengin bir kadroya sahip değillerdi. Ancak elde ettikleri başarılar ortada. Acaba bugün aynı teknik direktörlere bu şans verilebilseydi, Galatasaray Şampiyonlar liginden elenir miydi? Yada Bellizzona gibi bir takımdan toplamda 4 gol yeme başarısını gösterebilir miydi? Bu gibi soruların çoğaltıp binle çarpıp karesini bile alabiliriz.

Geçmişinde herhangi bir başarısı olmayan bir teknik direktörü Galatasaray’ın başına getirmek gibi riskli bir karar alabilen yönetim yaptıkları takdire şayan ancak (riskli) transferleri de bir nevi heba etmiş oldu. Esasen getirilebilecek deneyimli bir teknik direktör ile çok daha başarılı sonuçlara talip bir takım oluşturulabilirdi. Galatasaray’ın oynadığı maçları göz önüne aldığımızda teknik direktörü Skibbe’ni taktiksel hataları ancak ligin orta sıralarında yer alan ve hiçbir zaman maddi, manevi şampiyonluğu hedeflememiş bir takımın teknik direktörünün düşebileceği hatalardı. Yada ilk kez bir takım çalıştıran bir teknik direktörün düşebileceği hatalardı. Gel gelelim Skibbe yaptıklarından ders alıp bir sonraki maçta da beklenen ışığı veremedi.

Oysaki elindeki kadrodan şuan Süper Ligde oynayabilecek 2 takım varken, halen daha sakatlıkları bahane etti. Evet, sakat oyuncular çok ve önemli eksikler ancak bu son Bursaspor - Galatasaray maçının kadrosunda da görüleceği gibi yeterli bir sebep değil. Sakatlara rağmen çıkarılan kadro yanlış olması bir yana, birçok takımın kadrosunda görmek isteyebileceği oyunculardan oluşuyordu. Elindekinin kıymetini bilemeyen ve sakatların ardına sığınmaya çalışan vasat performans gösteren bir teknik direktöre sahip Galatasaray takımı değil aksine Adnan Polat ve Adnan Sezgin’in riskli teknik direktör seçimleri ile Skibbe ile suç ortaklıklarının ürünü olan düşünce yapısıdır.

Yönetimin iyi niyetli olduğundan kuşku duymamakla beraber yaptıkları en büyük yanlışın farkına varıp Skibbe’yi eleştirmelerini ve hatta Galatasaray’da şuan hale hazırda oynayan tüm oyuncuların geçmişte oynadıkları tüm maçların kasetlerinin izletilmesini sağlamalarını, ve hatta rakiplerimizin kasetlerini eline bizzat verip izlemesini sağlamasını, Avrupa kupalarında ki başarının ne kadar önemli olduğuna, ligi şampiyon bitirmekten ziyade Galatasaray’ın dikine ve presle rakibini boğan adeta bir Galatasaray klasiğine dönüşmüş oyun stilini anlatmalarını, … diliyorum.

Eğer bunlar anlatılıp, karşı tarafta anlarsa Galatasaray bu gruptan da çıkar, göze hoş gelen futbolda oynar, yeter ki anlatılabilsin yeter ki anlaşılabilsin.


Burda...

0 yorum »

Yorumunu Bırak!